Eerste dag New York. Eerste dag New York ooit. Vroeg op. Vroeg onderweg. ‘Heb je nog wat aan je dag.’ Bezoekje aan de Starbucks. Negen uur ‘s ochtends en de tent is bommetje vol. Individuen met laptop, moeders (nanny’s?) in hardloopkleding met baby in speciale hardloopbuggy, mensen die (denken) heel belangrijk (te) zijn.

Ontbijten in Central Park. Hardlopers, taxi’s en koetsen met daarin (andere) toeristen vliegen je om de oren. Even genieten van stukje natuur tussen de uitlaatgassen. Stuk natuur moet ik eigenlijk zeggen. Vondelpark is er niks bij. En daar ben ik eigenlijk nog nooit geweest.

Centrum in. Taxi’s, bussen, fietsen. Taxi’s die overigens niet aan de kant gaan wanneer er ambulance, politie- of brandweerwagen met sirenes aan aan komt rijden. Same goes for de bussen en fietsers trouwens.

Hoge gebouwen, nog hogere gebouwen. Met nog grotere reclameborden. Dacht je na er meerdere keren op vakantie te zijn geweest wel te weten dat alles in The States is zoals in de film. Maar op The Naked Cowboy op Times Square was ik simpelweg niet op voorbereid.