Hoe doen ze het toch?! Mensen die zeggen het niet breed te hebben. Of het niet zeggen, maar bij wie het (over)duidelijk het geval is. En toch dure hobby’s hebben. Roken kost niet niks. Een ‘liefde voor een glaasje op zijn tijd’ ook niet. En het hebben en verzorgen van een huisdier is, dacht ik, ook niet gratis. Bij mij in de straat woont er een aantal van dat soort mensen. Ik hoor er ook bij. In die zin dat een uitkering mijn enige inkomen is. Verder houden de overeenkomsten wel op.

Op een houtje bijten is er niet bij. Toch kan ik op zich het geld wel beter gebruiken dan voor sigaretten. Of alcohol. Een huisdier zou misschien wel leuk zijn. Maar vaak genoeg is de kat van de bovenbuurvrouw en/of de hond van de achterbuurman vrij duidelijk aanwezig. Ook gezellig.

Voor kappersbehandelingen en acrylnagels, of gelnagels, nepnagels, is ook altijd geld. Waar het geld vandaan komt, is mij een raadsel. Misschien zijn er wel speciale uitkeringen. Of subsidies. Zou wel gaaf zijn. Of misschien toch een geldboompje? Zou best zo’n geldboompje willen hebben. Vraag me af waar ze die kweken. Misschien wel in New York. Moet daar maar eens naartoe. Morgen vind ik wel een mooie dag.