Jong zijn. Je niet te snel binden. Genieten van de vrijheid. Het advies van je opa. Een man van de oude stempel. Die leefde in een tijd van trouwen en getrouwd blijven. Vader werkt. Moeder zorgt. Voor het huishouden. Het gezin.

Het advies van je opa. Passend voor de tijd van nu. Zou je zeggen. Voor deze zogenaamde moderne wereld. Waarin het homohuwelijk legaal is. Maar de vrijgezelle dertiger niet. Dat laatste kan geen bewuste keuze zijn.

In deze moderne wereld. Leef je een gelukkig leven. Al twijfel je soms. Hoor je wel gelukkig te zijn? Zonder relatie. Zonder gezin. Je bent zo leuk. Volgens mensen om je heen. Dus hoe kan het dan. Dat je geen relatie hebt.

Een eigen leven opgebouwd. Zoveel eigen ideeën. In een wereld met zoveel vooroordelen. Opkomen voor jezelf. Terwijl anderen je met hun normen om de oren slaan. Het duizelt je. Word je soms te veel.

Weg. Naar buiten. Schoenen aan en gaan. Meer rennend dan lopend. Naar het strand. Naar de zee. Jouw go-to. Je hoofd leeg laten waaien. Starend naar de zee. Luisterend naar de golven. In gedachten dobberend. Op de golven. Alle gedachten tot rust wiegend.

Samen zijn. Zonder liefde. Alleen om samen te zijn. Dat nooit meer. Gelukkig zijn en genieten. Dat is het doel. Met minder neem je geen genoegen. Dan maar alleen. Of nee. Zelfstandig. Want je weet maar al te goed. Je bent nooit alleen.